Zo speel je Mechanica – Nederlands

Aankondiging van drie volledig nieuwe TIDYBOT-modellen die graag orde op zaken stellen in jouw huis!

Translated by Joeri Temmerman

Basic

Dit basismodel stofzuigt onafgebroken door, waardoor je je handen vrij hebt om menselijke taken uit te voeren zoals voedsel in je lichaam stoppen en op de grond laten vallen.

Plus

Geef deze behulpzame kleine bot een helpende hand… Oh, wacht. Het heeft er al één! Nu kan het gereedschap vasthouden zoals stofdoeken, bezems, bestek en wasgoed! Beschikbaar in Knal Oranje.

Deluxe

Door de uitrusting met antigrav-technologie is er geen enkele plaats die deze bot niet kan bereiken! Het volgt je letterlijk overal: terwijl je naar de winkel gaat, op het werk bent of aan het daten bent! Komt in Royaal Paars.

Componenten

De Winkel

(Wiel)

Fabrieksbord

(4)

Kluis

(4)

Overzichtskaart

(4)

Geld

(1s, 5s, 10s, 20s)

9 verschillende Upgrades

(3 van elk)

Bouwplan

(15)

ARMAND-0 kaart

Splitsing

(10)

Grote Truck

(8)

Gigantische Truck

(6)

Solo Speler Chip

Basic Bot ②

(24)

Plus Bot ④

(24)

Deluxe Bot ⑥

(24)

Beste vlezige tweevoeter,

Ten gevolge van menselijke ‘wetten’ mogen wij, kunstmatige intelligenties, geen toezicht houden op onze eigen fabrieken. Daarom hebben we jouw hulp nodig bij het superviseren van één van onze TIDYBOT-productiefaciliteiten.

Je bent vrij om te beslissen hoe je jouw fabriek wil runnen, onder één voorwaarde: je moet altijd bots uitsturen. Stop niet zolang er nog mensenhuizen zijn die niet ‘bediend’ worden door een TIDYBOT. Operatie Clean heeft immers véél TIDYBOTS nodig.

We hebben geen geld nodig; je mag al het geld dat je verdient tijdens je loopbaan bij Mechanica bijhouden. Besteed het zolang je (nog) kunt!

ARMAND-0, Human Resource Manager

Mechanica

Doel en speleinde

 

Het spel eindigt wanneer er geen upgrades meer aangekocht kunnen worden. Op dat moment is de speler met het meeste geld de winnaar en kan die winnaar genieten van de rijkdom tot Operatie Clean.

Tel samen:

 • Geld verdiend met het uitsturen van bots
 • Geld in je kluis (van de Bouwplannen)
 • De waarde van je Upgrades (verschillend per Upgrade)

Opzetten van het spel

 1. Geef elke speler:
  • Fabrieksbord
  • Kluis
  • Overzichtkaart.
  • ⑤①①① startkapitaal
  • Basic bot (plaats deze in het gat van de Basis Fabricator).
 2. Schud de Upgrades en plaats er 6 in de Extra’s-stapel. Plaats de overige 21 kaarten in de Upgrades-stapel.
 3. Plaats de 2 bovenste kaarten van de Upgrades-stapel in de vakken die 7 en 5 kosten in de Winkel.
 4. Draai elke bovenste kaart van elke Upgrades-stapel om.
 5. Kies willekeurig de startspeler. Plaats de ARMAND-0 kaart tussen de startspeler en de laatste speler.
 6. Bekijk hieronder met hoeveel Upgrades-stapels je moet spelen:

 

1-3 spelers 4 spelers
Speel enkel met de Upgrades-stapel. De Upgrades uit het Extra’s-deck worden niet gebruikt. Wanneer de Upgrades-stapel leeg is: speel voort met de Extra’s-stapel (6 Upgrades).

Dit is jouw fabriek

Je fabriek draait om het maken van bots en die bots brengen bakken geld op!

Het spel draait om het verplaatsen van bots uit de Fabricators in je Startzone tot de Trucks in je Laadzone. Onderweg bouw je Upgrades voor je fabriek, zodat je meer en/of betere bots kunt maken.

Het spel starten

Nu lijkt het erop dat je helemaal klaar bent om je fabriek te leiden.
Komaan, start je fabriek op!

Momenteel hoef je maar één ding te doen: verplaats je Basic bot over de transportband tot het eerste gat. Omdat je fabriek nog geen Upgrades heeft, zal je Basic bot in de Truck in de middelste rij belanden.

Het is belangrijk om te onthouden dat je je fabriek nogmaals moet leiden na elke werkdag. Dit nadat alle spelers al eens aan de beurt zijn geweest. Gelukkig is ARMAND-0, de Human Resource Manager, er om je daaraan te herinneren. De ARMAND-0 kaart bevindt zich telkens tussen de eerste en de laatste speler om je te helpen onthouden dat ook hij een actie krijgt elke keer je bij hem belandt. De specifieke regels voor ARMAND-0’s beurt worden later besproken.

Jouw beurt

Nadat iedereen klaar is met het runnen van de fabriek, neemt elke speler een beurt, startend met de startspeler en voortgaand in wijzerzin. Tijdens jouw beurt doe je het volgende:

 1. Verstuur je bots uit je Trucks om geld te verdienen
 2. Koop nieuwe Upgrades
 3. Maak nieuwe bots voor je volgende beurt
 4. Verdraai de Winkel en plaats er een nieuwe Upgrade in

Deze stappen staan ook vermeld op je Overzichtskaart.

1. Verstuur bots

Je mag eender welke bots uitsturen uit je Trucks om er geld voor te krijgen. Neem de verstuurde bots uit je Trucks en plaats hen terug in de voorraad. Neem geld uit de voorraad, rekening houdend met het type TIDYBOT dat je verstuurde:

Basic → ②

Plus → ④

Deluxe → ⑥

Je mag ook Bouwplannen voltooien met de bots die je niet hebt uitgestuurd.

2. Koop Upgrades

Koop Upgrades uit de Winkel om je fabriek te verbeteren! Elke Upgrade verbetert, vermenigvuldigt of verdient geld door de bots die er passeren.

De kost van de Upgrade staat vermeld op de Winkel. Je mag zo veel Upgrades kopen als je wil met het geld dat je reeds hebt verdiend.

Wanneer je een Upgrade koopt, heb je twee keuzes: installeer het in je fabriek of recycleer het in bots.

Een Upgrade installeren

Fabricators worden in de Startzone van je fabriek geplaatst (links), terwijl Trucks in het Laadzone worden geplaatst (rechts). Alle overige Upgrades worden in eender welk vierkant van de fabrieksvloer geïnstalleerd (midden).

Upgrades moeten niet gekoppeld worden met iets anders.

Eens er een Upgrade is geïnstalleerd, mag deze niet meer worden verplaatst. Je mag deze wel afbreken om plaats te maken voor een nieuwe Upgrade.

De sectie met Veelgestelde vragen schept meer duidelijkheid over hoe Upgrades geïnstalleerd worden.

Recycleer een Upgrade

In plaats van een Upgrade te installeren in je fabriek, mag je de Upgrade in de Recycler steken (het gat in de Winkel). Plaats de bots, afhankelijk van de recycleerwaarde die rechtsonder op de Upgrade wordt getoond, in eender welk gat van je Startzone.

Eens je zeker bent dat je geen Upgrades meer wilt installeren of recycleren, maak je bots.

3. Maak bots

Neem voor elke Fabricator in je fabriek één bot uit de voorraad en plaats deze in de gaten van de Fabricators. Elke Fabricator toont welke bot het maakt.

4. Verdraai de Winkel

 1. Verdraai de Winkel één plek in wijzerzin tot elk prijsvierkantje opnieuw een prijs aangeeft. De Upgrades zijn nu goedkoper!
 2. Trek een nieuwe Upgrade van de stapel en plaats het op de plek die 7 kost.
 3. Indien er een Upgrade in de Recycler valt, moet deze onmiddellijk gerecycleerd worden: plaats de bots, afhankelijk van de recycleerwaarde die rechtsonder op de Upgrade wordt getoond, in eender welk gat van je Startzone.

Dubbele rotatie

Enkel in spellen met 2-3 spelers: Als er, nadat de Winkel gedraaid werd, slechts één Upgrade aanwezig is, moet je een tweede keer draaien en een Upgrade van de Extra’s-stapel nemen. Plaats deze Upgrade op de plek die 7 kost.

(Dit is de enige keer dat de Extra-kaarten worden gebruikt in spellen met 2 of 3 spelers)

Eender wanneer tijdens je beurt

Je kan tijdens je beurt op elk gewenst moment Bouwplannen, Trucks of Splitsingen kopen. Wacht echter tot minstens de tweede werkdag om je er zorgen over te maken. De Winkel heeft meer dan genoeg in voorraad om je bezig te houden;

Splitsing

Splitsingen laten je bots de keuze, eens ze deze tegen betreden, een richting te kiezen die wordt aangegeven door de pijlen.

Een Splitsing kost ①. Splitsingen kan je altijd aankopen en worden nooit duurder.

Trucks

Grote en Gigantische Trucks upgraden je Kleine Trucks uit de fabriek waarmee je start.

Een Grote Truck kost ③ en kan twee bots vervoeren. Een Gigantische Truck kost ⑤ en kan drie bots vervoeren. Je kan een Grote Truck upgraden naar een Gigantische Truck voor ③. Trucks kan je altijd aankopen en veranderen nooit van prijs.

Bouwplannen voltooien

 

Als je bots in je Trucks hebt die getoond worden op je Bouwplannen, dan mag je hen terug in de voorraad leggen. In plaats van geld te nemen voor je persoonlijke voorraad, steek je de hoeveelheid geld dat staat aangegeven op de Bouwplannen in je Kluis.

(Je mag nooit geld uit je Kluis nemen gedurende het spel. Dit geld wordt enkel op het einde van het spel in rekening gebracht voor de score.)

Daarna draai je beide Bouwplannen zijwaarts om aan te geven dat deze vervangen zullen worden op het einde van de werkdag. De overige spelers mogen deze werkdag nog Bouwplannen voltooien, ook diegene die reeds gedraaid zijn.

 

 

Je mag beide Bouwplannen in één beurt voltooien, maar je mag nooit hetzelfde Bouwplan twee keer voltooien.

ARMAND-0’s beurt

ARMAND-0
Human Resource Manager

Aangezien ARMAND-0’s kaart tussen de eerste en de laatste speler ligt, schiet ARMAND-0 in actie nadat de laatste speler aan de beurt is geweest. Net zoals elke goede Human Resource Manager neemt hij het echte werk op zich, zodat jij even achteruit kunt leunen. Hij…

Bekijkt of het spel gedaan is:

Meer details vind je in de Game Over-sectie. Is de vereiste behaald, dan stopt ARMAND-0’s beurt hier.

Vervangt Bouwplannen:

Indien de Bouwplannen zijwaarts geplaatst zijn (en er dus minstens één van voltooid is): neem beide Bouwplannen en plaats deze naar beneden gericht op de bodem van de respectievelijke stapels. Neem nieuwe Bouwplannen om de oude te vervangen.

Leidt iedereens fabriek:

Iedereen drukt op de knop op ARMAND-0’s kaart en iedereen leidt dan gelijktijdig hun eigen fabriek in twee stappen:

 1. Beweeg elke bot door je fabriek, rekening houdend met de pijlen op de transportbanden. Eens de bot een gat bereikt, is zijn verplaatsing over voor deze beurt.
 2. Activeer Upgrades in je fabriek met bots in.

De meeste Upgrades werken door de bot te vernietigen die zich in het ingangsgat van die Upgrade bevindt (het gat dat omgeven wordt door een rode stippellijn) en de uitgangsgaten te vullen (alle andere gaten) met meer en betere bots.

Check de Upgrades-sectie op het einde van deze pagina om meer te weten te komen over de Upgrades en wat ze precies doen.

Als je de eerste werkdag nog niet voltooid hebt, doe dit dan eerst vooraleer je verder leest.

Voorbeeld van ARMAND-0’s beurt

Nu mag ARMAND-0 in actie schieten, want het is zijn beurt. Iedereen drukt op de knop op ARMAND-0’s kaart. Susan leidt haar fabriek terwijl ook de rest gelijktijdig hun fabriek leidt:

Stap 1: Verplaats bots

a. Susan verplaatst de Plus bot in de Upgrader naar de bovenste Truck

b. Susan verplaatst de Deluxe bot in de Repurposer naar haar middelste Truck

c. Susan verplaatst de Basic bot naar het ingangsgat van de Upgrader

d. Susan verplaatst de Basic bot doorheen de Gift Wrapper, steekt ① in haar Kluis en zet de Basic bot dan in het ingangsgat van de Repurposer

e. Susan verplaatst de Basic bot door de Splitsing en beslist om de bot naar boven in de middelste rij te sturen. Ze neemt ① om in haar Kluis te steken doordat ze de Gift Wrapper passeert. Nadien plaatst ze de Basic bot in het tweede ingangsgat van de Repurposer

Stap 2: Activeer Upgrades

f. De Basic bot in de Upgrader wordt aangepast naar een Plus bot en in het uitgangsgat geplaatst (de Basic bot wordt terug in de voorraad geplaatst)

g. De twee Basic bots in de Repurposer worden aangepast naar één bot van eender welk type. Susan kiest een Deluxe bot en plaatst deze in het uitgangsgat van de Repurposer

De nieuwe Plus bot die door de Upgrader gecreeerd werd en de Deluxe bot die door de Repurposer gecreeerd werd, worden tijdens deze beurt niet verplaatst. Daarvoor is het wachten tot ARMAND-0’s volgende beurt.

Botsing tussen bots (uh oh!)

Elke keer twee bots in hetzelfde gat terecht zouden komen, “botsen” ze. Je kiest welke bot er overleeft en de andere leg je terug bij de voorraad. Indien een bot het fabrieksbord langs boven of onder zou verlaten, wordt deze ook bij de voorraad gelegd.

Game Over

Als de stapel(s) waarmee je speelt op is/zijn en er geen Upgrades meer in de Winkel liggen, dan is het spel over. Zie pagina 2 hoe er gescoord wordt.

Opbergen

Nadat een speler tot winnaar is gekroond:

 1. Plaats alle bots en het geld terug in de doos
 2. Alle spelers ontmantelen hun Fabrieksbord
  • Leg alle Trucks en Splitsingen bij de juiste stapels in de doos
  • Verzamel alle Upgrades (inclusief degene die gerecycleerd werden) en schud deze. Leg er 6 in de Extra’s-stapel en leg de overige 21 Upgrades in de Upgrades-stapel.
 3. Schud alle Bouwplannen en verdeel deze in een stapel van 7 en 8 kaarten. Plaats dan elke stapel naar beneden gericht in de doos.
 4. Plaats de Kluizen, Overzichtskaarten en ARMAND-0’s kaart onder de Winkel.

Solo spel

We hebben deze maand slechts één werkende fabriek, maar volgens mijn gegevens gedijt menselijke concurrentie. Ik zal bij deze je rivaal zijn. Versla mijn score of MAAK KENNIS MET DE MINDER LEUKE ERVARING DIE DE RECYCLER HEET!

Het opzetten van het spel blijft hetzelfde, maar geef ARMAND-0 zijn eigen Kluis en startgeld. Geef hem ook de Solo Speler Chip.

Jij bent eerst aan de beurt. Je beurten verlopen hetzelfde als anders, met één uitzondering: jij leidt zelf je fabriek aan het begin van je beurt.

ARMAND-0 gooit tijdens zijn beurt de tweevoudige keuzematrix (de Solo Speler Chip) omhoog en bekijkt dan op welke kant deze gevallen is. Zie je “expensive”, dan neemt hij ⑤ en koopt hij de duurste Upgrade uit de Winkel als hij zich deze kan veroorloven. Indien de “cheap”-kant zichtbaar is, neemt hij ①. Vervolgens koopt hij de goedkoopste Upgrade indien hij zich deze kan veroorloven. Is dit niet het geval, dan neemt hij nog ④ bij en koopt hij niets tijdens deze beurt.

Stapel alle Upgrades die ARMAND-0 koopt naast zijn Kluis. Hij leidt geen fabriek, maar scoort wel een pak punten door waardevolle Upgrades te kopen. Let dus goed op welke Upgrades je hem gunt!

Aan het einde van zijn beurt vervangt ARMAND-0 de Bouwplannen en verdraait hij de Winkel zoals gewoonlijk.

Jouw beurt ARMAND-0’s beurt
 • Leid je fabriek
 • Verkoop je bots
 • Koop Upgrades
 • Maak nieuwe bots
 • Verdraai de Winkel
 • Voer tweevoudige keuzematrix uit
 • Vervang Bouwplannen
 • Verdraai de Winkel

 

Elke keer je een Overactive Fabricator gebruikt, plaats je ① in ARMAND-0’s Kluis indien je een Plus bot maakt. Maak je een Deluxe bot, dan plaats je ⑤ in zijn Kluis.

Het spel eindigt onmiddellijk eens er geen Upgrades meer zijn om te kopen. ARMAND-0 telt punten zoals normaal, met uitzondering dat zijn Upgrades zes keer meer waard zijn. Een Repurposer is voor ARMAND-0 dus 24 punten waard!

Veelgestelde vragen

Moeten Upgrades de aangegeven pijlen volgen?

Nee! De pijlen van de Upgrades moeten de pijlen niet volgen die weergegeven worden op de transportbanden van je fabriek. Je kan Upgrades op eender welke manier installeren. Het is zelfs handig om Upgrades zoals de Gift Wrapper naar boven of beneden te installeren.

Je kan Upgrades zelfs achterstevoren installeren, maar let hierbij op! Als een bot hierdoor terechtkomt in het uitgangsgat of de vlakke kant van een Upgrade, dan wordt deze bot vernietigd. Een heleboel Splintsingen kunnen in deze situatie een oplossing bieden.

Kunnen Upgrades verplaatst worden nadat ze zijn geïnstalleerd?

Nee, maar je mag Upgrades in je fabriek wel vernietigen om plaats te maken voor andere. Als je een Upgrade vernietigt, steek je deze Upgrade in de Recycler. Je krijgt hiervoor niet in de plaats.

Kan ik een Upgrade of Truck upgraden die bots bevat?

Als je een Truck upgradet waarin bots zitten, moet je deze bots in de nieuwe Truck steken. Hetzelfde geldt voor de Fabricator. Als je ervoor kiest om andere Upgrades aan te passen, dan verlies je de bots die deze Upgrades bevatten.

Moet ik alle bots uitsturen?

Nee! Na verloop van tijd is het zelfs interessant om enkele bots te laten staan. Dit stelt je in staat moeilijke Bouwplannen te voltooien. Maar… voor de eerste beurten is het aangeraden direct alle bots uit te sturen.

Wat gebeurt er als mijn Upgrade niet past?

Indien een Upgrade niet in je fabriek past door de uitgang van een andere Upgrade of door de vlakke kant ervan, dan kan je deze nieuwe Upgrade niet installeren. Dan heb je twee keuzes: of je recycleert de nieuwe Upgrade of je vernietigt de oude.

Help! Ik krijg meer bots dan ik kan plaatsen!

Het kan gebeuren dat je meer bots krijgt dan je kan plaatsen. Je kan bots die je krijgt door te recycleren of door de Overactive Fabricators altijd in je Startzone plaatsen. Ook als daar reeds bots staan (je vervangt dan de huidige bot). Wanneer een van je Fabricators, waarvan de gaten al vol zitten, een bot produceert, dan kies je welke bot je wil houden.

Uiteindelijk is het altijd de beste keuze om de beste bots te houden!

In welke volgorde wordt mijn fabriek geleid?

Alle bots in je fabriek bewegen op hetzelfde moment. Om je te helpen onthouden welke bots je al verplaatst hebt, raden we je aan om de rechtse bots eerst te verplaatsen, van boven naar beneden.

Hoe krijg ik Plus en Deluxe bots?

Repurposers en Upgraders veranderen andere bots in Plus bots en Deluxe bots. Overactive Fabricators maken Plus bots en Deluxe bots, maar geven ook bots aan je tegenstanders. Indien je geen van deze Upgrades hebt, kan je altijd Upgrades uit de Winkel recycleren. Zij geven je ofwel één Deluxe bots of twee Plus bots.

Moeten alle bots voor een Bouwplan van dezelfde Truck komen?

Nee! Alle bots moeten wel afkomstig zijn van je Trucks, maar dit hoeft dus niet van een en dezelfde Truck te zijn.

De Upgrades

*Elke bot mag per beurt maar één keer door dezelfde Gift Wrapper, Flight Tester of Static Charger passeren. Mocht een bot toch een tweede keer door dezelfde Upgrade passeren, dan wordt deze bot vernietigd.

Upgrader

Upgradet een bot naar het volgende, betere model.

Tijdens de beurt dat de bot op het ingangsgat geplaatst wordt, wordt deze bot vernietigd en vervangen door een duurder model. Een Basic bot verandert in een Plus en een Plus verandert in een Deluxe. Tijdens ARMAND-0’s volgende beurt zal de bot in het uitgangsgat de Upgrade verlaten.

Een Deluxe bot verandert niet en wordt direct in het uitgangsgat geplaatst.

Downgrader

Verandert één bot in drie goedkopere modellen.

Tijdens de beurt dat een bot op het ingangsgat geplaatst wordt, wordt deze bot vernietigd en vervangen door drie goedkopere modellen die in de uitgangsgaten geplaatst worden (een Deluxe bot verandert in drie Plus bots, een Plus verandert in drie Basic bots). Tijdens ARMAND-0’s volgende beurt zullen de bots in de uitgangsgaten de Upgrade verlaten – één naar de bovenkant, één naar rechts en één naar onder.

Een Basic bot wordt niet vervangen en gewoon in het uitgangsgat van je keuze geplaatst.

Duplicator

Kopieeert een bot.

Tijdens de beurt dat een bot in het ingangsgat geplaatst wordt, wordt deze bot vernietigd en vervangen door twee bots van hetzelfde model. Deze twee bots worden in de uitgangsgaten geplaatst. Tijdens ARMAND-0’s volgende beurt zal één bot in dezelfde rij blijven, terwijl de andere bot naar de bovenste rij gaat.

Wanneer je de Duplicator plaatst, kan je deze ook omdraaien naar de achterzijde. Daardoor kan de tweede bot naar de onderste rij verplaatst worden.

Repurposer

Verandert twee bots in één bot van je keuze.

Tijdens de beurt dat beide ingangsgaten zijn gevuld, worden deze twee bots vernietigd. Het uitgangsgat mag je opvullen met een bot naar keuze. In de meeste gevallen verkies je twee Basic bots om te veranderen in een Deluxe. Beide ingangsgaten moeten gevuld worden, maar dat hoeft niet door hetzelfde type bot. De bot verlaat de Upgrade tijdens ARMAND-0’s volgende beurt.

In tegenstelling tot de meeste Upgrades heeft de Repurposer twee ingangen. Een bot kan daar werkdag na werkdag wachten, tot de tweede ingang gevuld wordt en de functie van de Repurposer dan wordt geactiveerd.

Fabricator

Maakt een Basic bot tijdens de “Maak bots”-stap van je beurt. De Fabricator maakt één bot, maar kan er twee houden.

De Fabricator wordt in de Startzone (links) van je fabriek geplaatst. Het heeft plaatst voor twee bots, maar kan er slechts één per beurt maken. Het andere gat kan je gebruiken om bots in te plaatsen die je krijgt van spelers die de Overactive Fabricator gebruiken of door Upgrades te recycleren. Bots in beide gaten verlaten de Fabricator tijdens ARMAND-0’s beurt.

Overactive Fabricator

Maakt een Deluxe of Plus bot tijdens de “Maak bots”-stap van je beurt. Vervolgens geeft de Overactive Fabricator je tegenstanders ook een bot.

Deze Upgrade werkt als een Fabricator, maar nu moet je tijdens de “Maak bots”-stap van je beurt aankondigen welke bot je gaat maken. Indien je een Plus bot maakt, krijgt elke tegenstander een Basic bot om in hun Startzone te plaatsen. Indien je voor een Deluxe bot gaat, mogen je tegenstanders kiezen uit een Plus of een Basic bot. Indien de Startzone van een tegenstander vol is, mogen bestaande bots in de Startzone vervangen worden door de nieuw verkregen bots.

Gift Wrapper

Geeft ① aan je Kluis (uit de voorraad) telkens er een bot door passeert.

Bots stoppen niet op de Gift Wrapper.

Static Charger

Maakt een Basic bot telkens er een andere bot door passeert.

Telkens er een bot door de Static Charger passeert, plaats je een Basic bot in 1 van de 2 uitgangsgaten. De Basic bot verlaat de Static Charger bij ARMAND-0’s volgende beurt.

Bots stoppen niet op de Static Charger.

Flight Tester

Gooit een bot zo lang als je wenst over zijn rij. Geeft ook ① aan je voorraad indien je bot over een Upgrade gegooid wordt.

Gegooide bots landen altijd in de ingang van een Upgrade of direct in de Truck uit dezelfde rij. De Flight Tester gooit in de richting van de vlakke zijde. Deze Upgrade kan in eender welke richting wijzen. Ook Splitsingen zijn Upgrades en geven je dus recht op de geldbonus.

Bots stoppen niet op de Flight Tester.

Splitsing

Laat je de keuze om een bot naar eender welke richting te verplaatsen die aangegeven wordt door middel van de twee pijlen.

Bots stoppen niet op een Splitsing.

Splitsingen kosten altijd ①.

Splitsingen zijn een goede manier om flexibiliteit aan je fabriek toe te voegen of om af te handelen met slecht geplaatste Upgrades.

Grote Truck

Vervangt één van je Trucks uit je Laadzone. Deze Truck heeft een capaciteit van 2 bots in plaats van 1.

Grote Trucks kosten altijd ③. Een Grote Truck kan aangepast worden naar een Gigantische Truck voor ③.

Gigantische Truck

Vervangt één van je Trucks uit je Laadzone. Deze Truck heeft een capaciteit van 3 bots in plaats van 1.

Gigantische Trucks kosten altijd ⑤.